Lees- en luisterboek ‘De avonturen van een rossig jongetje’

Lees- & luisterboek Vera Laporeva

Vera Laporeva: auteur & violiste
Hans van den Boom: verteller
George Sosnovski: componist
Thomas Herrmann: pianist
Oksana Arakcheyeva: illustrator

Dit lees- en luisterboek bestaat uit 16 verhalen. De hoofdpersonages Tom, het rossige jongetje en zijn teckeltje Tata maken van alles mee. De alledaagse dingen zoals naar school gaan en voor het eerst verliefd worden, maar ook bijzondere gebeurtenissen zoals de repetitie van een groot orkest bijwonen, naar het concert gaan en iemands leven redden. Alle verhalen zijn omlijst met muziekfragmenten, die de inhoud van de verhalen weerspiegelen en speciaal voor dit project geschreven zijn. Daarnaast gebruik ik ook bestaande opnames van het Metropole Orkest en klassieke componisten zoals Händel, Beethoven en Saint-Saëns. Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 6 jaar.

instrumenten

Waarom dit boek?

Als dochter van twee musici groeide ik op met muziek. Vaak mocht ik met mijn ouders mee naar de Opera, waar ze als orkestmusici werkten. Vanuit een hoge stoel in het orkestbak genoot ik van de talrijke voorstellingen. Ook thuis klonk er bij ons altijd muziek. Op mijn zesde begon ik met vioolles.

Dankzij de muziek heb ik vrienden voor het leven gemaakt, heb ik mijn man pianist Thomas Herrmann leren kennen, heb ik waanzinnige reizen meegemaakt en dankzij mijn unieke baan bij het Metropole Orkest, mocht ik met wereldsterren optreden.

Ook mijn eigen kinderen groeien op met muziek. Deze bijzondere ervaring namelijk opgroeien met muziek, zou ik alle kinderen van harte gunnen.

De prijs van het boek met 2 CD’s bedraagt € 29,95. De verzendkosten zijn € 3,95.

Bestellen

of mail ons op: erasmustrio@hotmail.com


Digitale versie van het luisterboek

Heef u geen CD-speler? Of wilt u liever een digitale versie van het luisterboek? Dat kan!
Stuur een mailtje naar erasmustrio@hotmail.com

Lees- en luisterboek Vera Laporeva

Foto’s van de presentatie 

Mijn inspiratiebron

rossig jongetje  rossig jongetje