Arthur Verocai & Metropole Orkest

Arthur Verocai & Metropole Orkest

31 31 mensen hebben dit evenement bekeken.

Holland Festival

Op zijn 79e komt de Braziliaanse muzieklegende Arthur Verocai naar Nederland met de muziek van het album waarmee hij in 1972 de muzikale conventies van die tijd op losse schroeven zette. Voor dit unieke optreden in Het Concertgebouw werkt de producer, arrangeur en gitarist samen met het Metropole Orkest en met jongere artiesten die hij heeft geïnspireerd.

Het is volgens velen een van de beste albums ooit gemaakt. Het 29 minuten durende meesterwerk brengt op volmaakte wijze verschillende muzikale invloeden samen en belichaamt zo het geluid van Brazilië in de zeventiger jaren, met strijkers, gitaren, piano’s, breakbeats, baslijnen, synthesizers, zang, saxofoon en percussie. Bossanova, samba, jazz, MPB, psychedelica en funk sluiten moeiteloos op elkaar aan.

Het album werd opgenomen in Rio de Janeiro en geproduceerd, gearrangeerd en geregisseerd door Arthur Verocai zelf. Het overstijgt het genre van de Braziliaanse muziek en vond weerklank bij veel andere musici. Verocais plaat werd met regelmaat gesampeld door artiesten uit de hiphop-scene zoals onder anderen MF Doom, Ludacris & Common, Little Brother en Action Bronson, die zo bijdroegen aan zijn cultstatus.

Bij het maken van dit album werkten indertijd vele muziekgrootheden mee, van de geweldige zangers Célia, Carlos Dafe en Oberdan (Banda Black Rio) tot percussionist Pedro Santos en Paulo Moura op saxofoon. Ditmaal dirigeert Verocai het Metropole Orkest en laat hij zich bovendien vergezellen door jonge(re) gastartiesten voor wie hij een voorbeeldfiguur is geweest. Een avond om niet te missen!

Meer info

Aanvullende details

Prijs - vanaf € 20,00

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

25-06-2024 | 20:30

Share With Friends