Mark Lettieri OF SNARKY PUPPY & Metropole Orkest

Mark Lettieri OF SNARKY PUPPY & Metropole Orkest

26 26 mensen hebben dit evenement bekeken.

BRIDGE FESTIVAL EINDHOVEN

Stergitarist Mark Lettieri en het Metropole Orkest: het is een combinatie die er op papier al super goed uitziet, laat staan hoe dat live in vol ornaat moet klinken in het Muziekgebouw in Eindhoven, tijdens BRIDGE Guitar Festival.

Mark Lettieri is een van de meest groovy, funky, avontuurlijke en tegelijkertijd lekker in het gehoor liggende gitaristen van het moment. Zijn ster rijst al jaren. In die curve naar boven komt nu een mooi voorlopig hoogtepunt tijdens zijn show op BRIDGE Guitar Festival met het Metropole Orkest. Zelf heeft Lettieri een rake omschrijving voor zijn muziek: het is de uitkomst van wanneer je Zapp & Roger, George Clinton, Eddie Van Halen en een barritonegitaar in een ruimte stopt. In diezelfde ruimte tref je overigens ook Prince, Sly & the Family Stone, Joe Satriani en Steve Vai. Of, zoals tijdschrift Gitarist het noemt: cool, uniek en speciaal.

Naast solo-artiest is de in Californië geboren Texaan een veelgevraagde sessiemuzikant. Zo is hij al jaren een vaste kracht van het spetterende Snarky Puppy, waarmee hij al eerder op het podium van het Muziekgebouw stond én waarmee hij samen met het Metropole Orkest een Grammy won. Een andere onweerstaanbare samenwerking waarin de sympathieke Amerikaan floreert is The Fearless Flyers, met Cory Wong en Joe Dart van Vulfpeck. Ook zulke heerlijke dansbare, maar toch interessante muziek.

Jochen Neuffer, dirigent
Meer info

Aanvullende details

Prijs - € 40

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

02-06-2024 | 20:15

Share With Friends